«Την πραγματική ‘‘κοινωνική της ευαισθησία” φροντίζει να ξεδιπλώνει καθημερινά η ‘‘πρώτη φορά αριστερά’’. Οι άνθρωποι που, ως αντιπολίτευση, κατηγορούσαν ελαφρά τη καρδία τους τότε υπουργούς ακόμη και ως ‘‘δολοφόνους’’, θεωρώντας χαμηλό το επίδομα θέρμανσης, σήμερα το μειώνουν, χωρίς αιδώ, στο ένα τέταρτο! Από 210 εκατομμύρια ευρώ το πετσόκοψαν στα 57,5 εκατομμύρια ευρώ.

Και μάλιστα, σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα απαξιώνουν να απαντήσουν στα ερωτήματα που τους θέτουμε, ιδιαιτέρως για την ανάγκη αύξησης του επιδόματος για τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, όπως της Ελασσόνας, του Κισσάβου και των Φαρσάλων, αλλά και του κάμπου. Αντ’ αυτού, αποστέλλουν ένα ξερό υπηρεσιακό έγγραφο, αποδεικνύοντας και τον ανύπαρκτο σεβασμό τους προς την κοινοβουλευτική διαδικασία. Μόνος αρμόδιος για να τους κρίνει είναι πλέον ο ελληνικός λαός». Τα παραπάνω τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση που έλαβε από την υφυπουργό Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου και η οποία παραπέμπει στο κάτωθι λακωνικό υπηρεσιακό έγγραφο:  

«Σε απάντηση του παραπάνω σχετικού και όσον αφορά το 1) ερώτημα σας ενημερώνουμε ότι έχει εκδοθεί η ΠΟΛ. 1219/28-12-2017 απόφαση για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης όπου καθορίζεται το ύψος, οι δικαιούχοι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία χορήγησης για την περίοδο 2017-2018. Έχει προϋπολογιστεί ποσό ύψους 57,5 εκατομμύρια ευρώ το οποίο θα καταβληθεί σε 2 δόσεις. Παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση τυχόν απαιτηθεί». Το έγγραφο υπογράφει ο προϊστάμενος της Δ/νσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Ν. Παναγιωτόπουλος. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χαρακόπουλος στην ερώτησή του σημείωνε ότι «μετά και τη δεύτερη κατά σειρά μείωση του διατιθέμενου ποσού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -αυτή τη φορά κατά 50%- θα περιοριστούν δραστικά οι δικαιούχοι που θα έχουν πλέον το “προνόμιο” της θέρμανσης. Είναι περιττό να τονίσουμε ότι δικαιούχοι του επιδόματος, όπως χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και ηλικιωμένοι που κατοικούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές -για τους οποίους η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης είναι μέτρο ζωτικής σημασίας- θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση. Ενώ, ήδη, στα ορεινά χωριά της Ελασσόνας, του Κισσάβου και των Φαρσάλων, αλλά και του κάμπου, υπάρχει επείγουσα ανάγκη για θέρμανση, ακόμη βρισκόμαστε εν αναμονή εξαγγελιών για το “κουτσουρεμένο” επίδομα».

Και ζητούσε να πληροφορηθεί από τον αρμόδιο υπουργό:

• Αν θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης και με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, και

• Αν εξετάζει τη δυνατότητα αύξησης των κονδυλίων που θα διατεθούν για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης.