Οι πολλές και ενδιαφέρουσες ταινίες, τα αφιερώματα,οι συζητήσεις, οι ομιλίες και η μεγάλη προσέλευση κοινού αναδεικνύει το 10ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας σαν το μαζικότερο των τελευταίων χρόνων και φαίνεται καθαρά ότι πλέον έχει γίνει υπόθεση της Λάρισας και του κοινού που το έχει αγκαλιάσει. Ευχάριστη νότα οι πολυάριθμοι εθελοντές με τα χαρακτηριστικά μπλουζάκια του Φεστιβάλ που καλωσορίζουν τους θεατές με χαμόγελο, σε κάθε χώρο προβολής.
Σήμερα Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου περιμένει τους σινεφίλ και όχι μόνο, ένα πλούσιο κινηματογραφικό πρόγραμμα που απλώνεται σε πολλές αίθουσες της πόλης. Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα έχει ως εξής:
Στο Χατζηγιάννειο από τις 17:00 ξεκινάει το Διεθνές Διαγωνιστικό. Θα προβληθούν  14 ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, επιλεγμένες από ένα μεγάλο αριθμό συμμετοχών ( σύνολο ελληνικό και Διεθνές 500) ενώ στο τέλος και εκτός διαγωνιστικού θα προβληθεί η ταινία “24" ώρες  του Κορνήλιου Σαραντιόγλου.
Αμέσως μετά 20:30 στον ίδιο χώρο,  ξεκινάει η προβολή της ταινίας Το σπιρτόκουτο ( 2003)   81' σε σκηνοθεσία Γιάννη Οικονομίδη (φωτογραφία), με τους  Ερρίκο Λίτση, Ελένη Κοκκίδου, Κώστα Ξυκομηνό, Γιάννη Βουλγαράκη.
  Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Οικονομίδη ( θα είναι στη Λάρισα στην Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου), η οποία τιμήθηκε στο 44ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με το Βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου. Θεωρείται μια ταινία πρωτοποριακή για το ρεαλιστικό της ύφος, που ξεχώρισε από άλλες παραγωγές της εποχής και επαναπροσδιόρισε τον ελληνικό κινηματογράφο. Ο Γιάννης Οικονομίδης, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους δημιουργούς του σύγχρονου  Ελληνικού σινεμά. Οι ταινίες του ερευνούν το θέμα της βίας, συναισθηματικής και σωματικής, έντονα λεκτικής , την κατάρρευση της μικροαστικής κοινωνίας ,τις παθογένειες της σημερινής οικογένειας, χαρακτηρίζονται δε από τη χρήση έντονης βωμολοχίας και υπερβάλλουσας βίας.
Περίληψη της ταινίας : Μια μέρα, εν μέσω καύσωνα, στο σπίτι ενός μικρομεσαίου 50άρη οικογενειάρχη, όλοι ξεσπούν ο ένας στον άλλο με απίστευτη λεκτική βία για πάθη, ζήλιες, και διαφωνίες επί επιχειρηματικών ανοιγμάτων. Μέχρι που μια απρόοπτη εξομολόγηση τινάζει τα πάντα ακόμη πιο ψηλά στον αέρα. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αναπαράσταση της καθημερινότητας, ο ηθελημένα υστερικός τόνος στις καταστάσεις και τη δραματουργία, όμως, ενδεχομένως ενοχλήσει.
Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας από τις 19:30 οι φίλοι του animation μπορούν να παρακολουθήσουν 23 ταινίες κινουμένων σχεδίων από όλο τον κόσμο. Το animation είναι διαγωνιστικό.
Συνεχίζεται το αφιέρωμα « Ταυτότητα φύλου» που με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν και στις προηγούμενες προβολές πολλοί θεατές, δείγμα ότι το μεγάλο αυτό κοινωνικό θέμα συγκινεί το ευρύ κοινό. Οι διοργανωτές, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος, δεσμεύονται να επαναλάβουν το αφιέρωμα σε χρόνο που θα ανακοινωθεί.
 Στον Πολυχώρο stage  από τις 20:00 και μετά  θα προβληθούν οι ταινίες «Albert Nobbs» 2011 | Έγχρ. | Διάρκειας 113' Αγγλική και αμέσως μετά (22:00 περίπου)  η Αγγλοιρλανδική ταινία «Ζωή σε ανάποδη τροχιά» ( Breakfast on Pluto ) 2005 | Έγχρ. | Διάρκειας 131΄ .
 Στο  Kaveh  Kanes από τις 19:00 θα προβληθούν δύο υπέροχες ταινίες του είδους, το         «Transamerica» 2005 | Έγχρ. | διάρκειας 103' Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Ντάνκαν  Τάκερ,  και στη συνέχεια (20:40 περίπου),  η εξαιρετική Αγγλική ταινία.  «Tο παιχνίδι των λυγμών» 1992 | Έγχρ. | διάρκειας 112' σε σκηνοθεσία Νιλ Τζόρνταν.
Τέλος στον Πολυχώρο Linto στις 20:00 θα συνεχισθεί το αφιέρωμα στον  Κρ.  Κισλόφσκυ με προβολή της εξαιρετικής Γαλλο-πολωνικής ταινίας « Η διπλή ζωή της Βερόνικα»  διάρκειας 98΄.
 Υπάρχουν βέβαια πολλές και αλληλοσυγκρουόμενες χρονικά προβολές, αλλά ένα φεστιβάλ είναι ακριβώς αυτό. Να δίνει πολλές επιλογές ταυτόχρονα, και να απλώνεται σε όλη την πόλη. Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου έχει ακριβώς αυτό επιτύχει με το πρόγραμμά του.
 Η Είσοδος σε όλους τους χώρους προβολών  είναι ελεύθερη για το κοινό.