Στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής βρίσκεται ο πρώην βουλευτής Λάρισας των Σπαρτιατών και πλέον ανεξάρτητος, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος συνελήφθη αφού γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο, εντός του κοινοβουλίου.

Ειδικότερα, ο κ. Φλώρος κρατείται στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να μεταφερθεί ενώπιον του εισαγγελέα στην Ευελπίδων.

Το επεισόδιο

Αφορμή για το πρωτοφανές περιστατικό στάθηκε η συζήτηση στη Βουλή για την άρσης ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου. Η υπόθεση αφορούσε συκοφαντική δυσφήμηση μέσω ψευδούς λογαριασμού σε κοινωνικό δίκτυο, που είχε υποβάλει αξιωματικός ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο κ. Φλώρος, του οποίου ο πατέρας είχε κάνει τη μήνυση κατά του κ. Βελόπουλου, είχε ζητήσει να πάρει τον λόγο στην Ολομέλεια, αντιδρώντας σε αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνου Χήτα.

Ωστόσο, ο κανονισμός δεν το επέτρεπε και έτσι δεν του δόθηκε αυτή η δυνατότητα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον κ. Φλώρο και τον κ. Γραμμένο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Φλώρος αντέδρασε φωνάζοντας στον κ. Χήτα ότι «αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές», ο κ. Γραμμένος απάντησε «βούλωσέ το εσύ, σκουπίδι», ενώ συνέχισε με άλλους βαρείς χαρακτηρισμούς.

Οταν οι δύο άνδρες βγήκαν έξω από την Ολομέλεια, ο κ. Φλώρος του επιτέθηκε, τον έπιασε από τον λαιμό, τον γρονθοκόπησε και τον έριξε στο πάτωμα. Ο Βασίλη Γραμμένος μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σύλληψη και 15ημερη αποβολή

Στη συνέχεια, ο Κωνσταντίνος Φλώρος προσήχθη από τη φρουρά της Βουλής καθώς, όπως έκρινε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, Κωνσταντίνος Τασούλας, είχε παραβιάσει το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα σύμφωνα με το οποίο αποτελεί κακούργημα η βιαιοπραγία εναντίον βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε την ανώτερη ποινή που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, δηλαδή την αποβολή του Κωνσταντίνου Φλώρου από το Κοινοβούλιο για 15 ημέρες.

«Ο Κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει την κτηνώδη συμπεριφορά για αυτό είναι επιεικής. Το πιο βαρύ που μπορώ να επιβάλω είναι να τον απομακρύνω με τη φρουρά για 15 μέρες από τις εργασίες του Σώματος. Χάδι έναντι της χυδαιότητας», είπε ο κ. Τασούλας, τονίζοντας ότι θα υπάρξει άρση ασυλίας και θα αντιμετωπίσει ποινικές ευθύνες.

kathimerini.gr