Στάση εργασίας προκηρύσσει για αύριο Πέμπτη 25 Απριλίου και από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας.

Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου σημειώνεται ότι “Το νομοσχέδιο προωθεί τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας της διαχείρισης των υδάτινων πόρων σε ανώνυμες εταιρείες και συγκεκριμένα στον Ο.Δ.Υ.Θ. Α.Ε. που θα λειτουργεί “σύμφωνα µε τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας”, που σημαίνει ότι η τιμή και η ποιότητα του νερού θα προσδιορίζονται από την κερδοφορία της Ανώνυμης Εταιρείας και οι επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον θα βρίσκονται σταθερά στη ζυγαριά “κόστους – οφέλους”, μετατρέποντας το νερό από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα.

Τη μεταφορά στον Ο.Δ.Υ.Θ. Α.Ε. εκτός από τις αρμοδιότητες και τις θέσεις και το προσωπικό της Διεύθυνσης Υδροοικονομίας και Εποπτείας του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Υδροοικονομίας και Ελέγχου Δόμησης της Κεντρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το οποίο και το καθιστά αυτοδίκαια προσωπικό του Ο.Δ.Υ.Θ. Α.Ε. με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου”.