Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο στους Σπαρτιάτες, καθώς δεν ανακηρύχθηκε ο συνδυασμός που είχαν καταθέσει αποκλείοντάς τους έτσι από τις ευρωκλογές.

Το κόμμα των Σπαρτιατών «κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο και δεν θα συμμετάσχει στις επικείμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Τελικά, 31 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων από τα 46 που αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έλαβαν το ”πράσινο φως” από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές.

Αρκετά κόμματα δεν κατέβαλαν το προβλεπόμενο από την εκλογική νομοθεσία παράβολο των 20.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να τεθούν αυτομάτως έξω από την εκλογική αναμέτρηση.

Υπενθυμίζεται ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά είχαν καταθέσει τις προηγούμενες ημέρες υπομνήματα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών, τονίζοντας τις σχέσεις με τον καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη. Η ΝΔ, στο υπόμνημά της, σημείωνε ότι πρόκειται για τον φυσικό ηγέτη του κόμματος και ζητούσε τον αποκλεισμό του κόμματος από τις ευρωεκλογές.

Εντωμεταξύ, σύντομα αναμένονται εξελίξεις και από το μέτωπο του Εκλογοδικείου, το οποίο θα κρίνει αν οι Σπαρτιάτες πρέπει να χάσουν τις έδρες τους στη Βουλή, σε περίπτωση που κρίνει ότι ο φυσικός τους ηγέτης είναι ο καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και έγκλειστος στη φυλακή Ηλίας Κασιδιάρης. Κάτι που είτε θα οδηγήσει σε αναλογικό καταμερισμό των εδρών τους στα άλλα κόμματα, είτε σε επαναληπτικές εκλογές στις περιφέρειες όπου εξελέγησαν.

iefimerida.gr