Η τοπική παράδοση στο Συκούριο συνεχίζεται και φέτος με τη λειτουργία της Λαικής Αγοράς το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής. Έτσι λοιπόν και ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης, πριν επισκεφθεί την ακολουθία της Αποκαθήλωσης στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, σκέφθηκε να αφήσει για λίγο τις δημοτικές υποχρεώσεις και να πιει ένα χαλαρό καφεδάκι με τους συνεργάτες και τους δημότες του σε τοπικό καφέ στο Συκούριο.

Ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, επισκέπτεται συχνά τη λαϊκή αγορά Συκουρίου, ιδιαίτερα σήμερα ενόψει εορτών, θέλοντας να ευχηθεί προσωπικά στους παραγωγούς, εμπόρους και συντοπίτες του.

Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν φρέσκα φρούτα, λαχανικά, τοπικά προϊόντα, είδη λαϊκής τέχνης, είδη ένδυσης κ.α. από παραγωγούς και εμπόρους της ευρύτερης περιοχής.

Έπειτα, επισκέφθηκε τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη Λαική Αγορά, συνομίλησε μαζί τους και αντάλλαξε ευχές, συνοδευόμενους από από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Μιχάλη Λίταινα, τους αντιδημάρχους Παναγιώτη Γκατζόγια και Θανάση Καραναστάση τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Όσσας, Πουρναρίου και Συκουρίου Κώστα Αποστόλου, Μιχάλη Μοσχοβίτη και Μιχάλη Γκουντή.

Εκεί συναντήθηκε με δημότισσες και δημότες και αντάλλαξε ευχές για καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.

Ο Δήμαρχος κ. Μανώλης ανέφερε: «Η λαϊκή της Μ. Παρασκευής, που πραγματοποιείται στο Συκούριο, είναι θεσμός και μια από τις μεγαλύτερες στην ευρύτερη περιοχή, όπου η παράδοση συναντά τις γιορτές του Πάσχα. Συμμετέχουν παραγωγοί με ντόπια προϊόντα, με πασχαλινά και εποχικά είδη, ο καιρός είναι καλός, ο κόσμος είναι πολύς. Είναι διπλή ωφέλεια, διότι τονώνεται η ντόπια κοινωνία και ο κόσμος εφοδιάζεται με φρέσκα νόστιμα προϊόντα και εποχικά είδη.

"Είμαστε όλοι εδώ να ψωνίσουμε τα παραδοσιακά προϊόντα, να δούμε τους παραγωγούς, τους εμπόρους και τους συντοπίτες μας και να ευχηθούμε Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!».