Σε κλίμα κατάνυξης, το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου του Μεγάλου Σαββάτου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.

Σε προσευχητικό κλίμα, μελίρρυτα αποδόθηκαν οι εγκώμιοι ύμνοι του Επιταφίου θρήνου και τα Αναστάσιμα Ευλογητάρια.

Εν συνεχεία, ακολούθησε η έξοδος του Επιταφίου και η περιφορά του σε κεντρικούς δρόμους της πόλης μας.

Τελικός σταθμός η κεντρική πλατεία, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τους υπόλοιπους Επιτάφιους των κοντινών Ενοριακών Ναών. Αναπέμφθηκε δοξολογική δέηση, παρουσία των Ιερέων, των αρχών του τόπου και πλήθους πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγο στο κατάμεστο πλήθος. Αρχικά επεσήμανε πως «τὰ ὀψώνια τῆς ἁμαρτίας θάνατος» (τα αποτελέσματα της αμαρτίας είναι ο θάνατος), που κατακλύζει την εποχή μας, καθώς ο άπληστος άνθρωπος επιδιώκει να γίνει εξουσιαστής των πάντων.

Σε αυτό η φύση επαναστατεί με δραματικές συνέπειες ιδιαίτερα στην περιοχή μας όπως αποδεικνύεται από τα πολλά δεινά Εμείς όμως οφείλουμε να πορευόμαστε ως διάκονοι, προσευχόμενοι και δρώντας με γνώμονα το αγαθό, έχοντας την κρυφή χαρά και την ελπίδα της Αναστάσεως. Τέλος ευχήθηκε σε όλους να αξιωνόμαστε πάντοτε να χαιρόμαστε, έχοντας διάθεση μετανοίας, ώστε να βιώσουμε την όντως Ανάσταση.

Αφού, έρανε τους ανθοστόλιστους επιταφίους, ο Ποιμενάρχης συνόδευσε την πομπή του Επιταφίου του Ιερού Ναού του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου και θα τελέσει σήμερα τον Εσπερινό με την Θεία Λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης.