Την ιδιαίτερη σημασία της σύνδεσης της ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας με την Ευρώπη, επεσήμανε στο πλαίσιο συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με την ΝΕ και Οργάνωση πόλης ΠΑΣΟΚ Λάρισας, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, αναφορικά με την εκδήλωση που διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα τη Δευτέρα 20 Μαΐου και ώρα 19.30 στο Αρχαίο Θέατρο, παρουσία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και του επικεφαλής των Ευρωσοσιαλιστών Νίκολας Σμιτ.

Η Ευαγγελία Λιακούλη τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ καταθέτει τις προτάσεις του για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, αξιοποιώντας και τα εργαλεία που υπάρχουν στα ευρωπαϊκά ταμεία.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Γνωρίζουμε καλά όσα συνέβησαν 8 μήνες πριν όπως γνωρίζουμε ότι η Κυβέρνηση έκτοτε δεν έχει κάνει τίποτα για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας. Μάλιστα αρνήθηκε την πρόταση που καταθέσαμε αμέσως μετά τις θεομηνίες για τη δημιουργία μιας “task force” σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να εξασφαλισθεί ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και τεχνογνωσία για τη Θεσσαλία μας. Αγρότες, κτηνοτρόφοι και επιχειρηματίες παραμένουν “βουλιαγμένοι” και απελπισμένοι και η Κυβέρνηση απαντά με σκάνδαλα όπως η θέση του ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ευρωπαϊκή εποπτεία αλλά και η απόφαση της Κυβέρνησης να διατεθούν στις αγροτικές ενισχύσεις εντελώς αναιτιολόγητα μόλις 10,5 εκ. ευρώ αντί των δεκάδων εκατ. ευρώ που ήταν διαθέσιμα και από αυτά να καταβληθούν στους δικαιούχους στη Λάρισα μόνο 290.000 ευρώ! Την ίδια στιγμή, από την παραίτηση του Προέδρου του ΕΛΓΟ αποκαλύφθηκε ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης όχι μόνο έδινε εντολές για απευθείας αναθέσεις, αλλά δεν προώθησε το ψηφιακό σύστημα που θα παρακολουθεί και θα καταπολεμά τις παράνομες ελληνοποιήσεις του γάλακτος, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι που έχουν υποστεί την καταστροφή ιδίως μετά το Daniel να βρίσκονται σε αδιέξοδο».

Στη συνέχεια η Βουλευτής Λάρισας σημείωσε ότι προτεραιότητα της Κυβέρνησης μέσα στην καταποντισμένη Θεσσαλία, ήταν η ιδιωτικοποίηση του νερού.

Όπως σημείωσε, «η Κυβέρνηση έφερε μια ολλανδική εταιρία, να εκπονήσει δήθεν σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, με μελέτη που χρηματοδότησαν οι τράπεζες με 970.000 ευρώ συν ΦΠΑ. Μια εταιρία που δεν είχε ασχοληθεί ποτέ ξανά με την Ευρώπη και με όραμα ακόμα και …ορυζώνες στη Θεσσαλία, σύμφωνα με τα λεγόμενα του CEO της. Και αμέσως μετά η Κυβέρνηση ίδρυσε έναν ιδιωτικό φορέα με μορφή ανώνυμης εταιρίας για την διαχείριση του νερού. Ένα φορέα με 8 μέλη στο ΔΣ διορισμένα από την Κυβέρνηση, που θα μπορεί να ελέγχει το δημόσιο κοινωνικό αγαθό του νερού με την τιμή που θέλει και με μια αύξηση κεφαλαίου θα μπορεί ακόμα και να πετάξει εκτός την εποπτεία του Δημοσίου. Αποφάσισε λοιπόν η Κυβέρνηση να κάνει τη Θεσσαλία πείραμα κι εμάς τους Θεσσαλούς πειραματόζωα. Δεν υπάρχει κανένα ολιστικό σχέδιο ανασυγκρότησης έχουμε αφεθεί στη μοίρα μας!»

«Όλα αυτά τα σχέδια το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να μην τα επιτρέψει», ανέφερε η Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε ότι «έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση για τη Θεσσαλία την οποία θα παρουσιάσει τη Δευτέρα στη Λάρισα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Συνδέουμε τη Θεσσαλία με την Ευρώπη και αυτό ακριβώς υπηρετεί η επιλογή του Προέδρου μας και των Ευρωπαίων σοσιαλιστών να πραγματοποιήσουν με την έναρξη του προεκλογικού αγώνα ενόψει ευρωεκλογών, την κεντρική πολιτική συγκέντρωση στη Λάρισα, στην καρδιά της Θεσσαλίας παρουσία του επικεφαλής των Ευρωσοσιαλιστών Νίκολας Σμιτ.

Στο δημόσιο διάλογο θα συζητήσουμε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, για την ανασυγκρότηση της παραγωγικής μας βάσης, σε επίπεδο αγροτικής παραγωγής και επιχειρηματικότητας και το νέο μοντέλο ανάπτυξης της Θεσσαλίας. Δεύτερος πυλώνας της πρότασής μας, είναι η κοινωνική συνοχή – όχι μόνο θρηνούμε 17 νεκρούς από τον Daniel, αλλά μέχρι και σήμερα έχουμε εκτεταμένη αστεγία και δραματική φτωχοποίηση. Πλημμυροπαθείς βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμα και με πλειστηριασμούς των σπιτιών τους και κατασχέσεις των επιδοτήσεων. Τέλος, τρίτος πυλώνας της πρότασής μας, ένα ολοκληρωμένο οικονομικό σχέδιο που θα στηρίξει τους Θεσσαλούς, καθώς βλέπουμε να ερημοποιείται όχι μόνο η ευρύτερη περιοχή αλλά και οι πόλεις της Θεσσαλίας . Η παρουσία του Νίκολας Σμιτ δείχνει ακριβώς πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε στην προσπάθειά μας αυτή, όλες τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και δυνατότητες».

Κλείνοντας η Ευαγγελία Λιακούλη σημείωσε ότι «Σε αυτό τον αγώνα για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας μας είμαστε όλοι μαζί, με αρωγό και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που δείχνει ότι θέλει και μπορεί να συμβάλλει. Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. Καλούμε τους πολίτες της Θεσσαλίας τη Δευτέρα στις 19.30 στο Αρχαίο Θέατρο για να ακούσουν τις προτάσεις μας για το πώς θα ξαναπάρουμε πίσω τις ζωές μας!».