Τη σύσταση Γραφείου ενημέρωσης πολιτών για την κρατική αρωγή στα Φάρσαλα ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, παράλληλα με επιπρόσθετη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών στον Δήμο Φαρσάλων από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Στη σύσκεψη που έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με την ενεργό συμμετοχή του Δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου, του κυβερνητικού Βουλευτή κ. Χρήστου Καπετάνου, αντιδημάρχων, στελεχών της Δημοτικής Αρχής, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων φορέων, επαγγελματιών και πολιτών, ο κ. Τριαντόπουλος τόνισε πως η σύσταση Γραφείου ενημέρωσης πολιτών για την κρατική αρωγή θα έρθει να βελτιώσει τη εν εξελίξει διαδικασία αποζημίωσης και στήριξης των πληγέντων.

Η στελέχωση του γραφείου θα γίνει με επιπρόσθετο προσωπικό με την συνδρομή του Υπουργείου.

Επιπρόσθετα, ανακοίνωσε νέα χρηματοδότηση ύψους 3 εκ. ευρώ για τις ανάγκες αποκατάστασης των ζημιών στον Δήμο Φαρσάλων.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης του σχεδίου στήριξης αποκατάστασης της περιοχής, αναλύθηκαν λεπτομερώς μία σειρά από ζητήματα, αλλά και δρομολογήθηκαν επόμενες κινήσεις συνεργασίας προς όφελος των πολιτών.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου ευχαρίστησε τον κ. Τριαντόπουλο για τη διαρκή εποικοδομητική συνεργασία, ενώ ανέλυσε εκτενώς την παρούσα κατάσταση με τα έργα και τις απαραίτητες αποκαταστάσεις υποδομών.